Min sambos Farmor fyllde 80-år i Oktober 2013, och då jag tyckte det var så roligt med doptårtorna så kände jag det var dags för nästa tårta. Jag hade hittat en jätte fin tårta på ”Bli min Jäst” som jag gärna ville testa och tänkte att detta var rätt tillfälle.
Beställde Wilton Tip #48 från Kakburken och kollade några gånger på ett youtube clip från Wilton (https://www.youtube.com/watch?v=RE4hBly_F7w).
Det tog ett tag att göra alla blommor, som jag färgade i tre olika nyanser av rosa, samt alla blad. Blev dock ett antal över så man hade inte behövt göra så många…
Korgtekniken tog några rader att bli perfekt men när man väl fattade den så var det ganska lätt.
Tårtorna fyllde jag med Hallon/blåbär mousse, samt Geisha fluff. Och till korgen använde jag Ultimate chocolate frostig. Jätte smarrigt blev det!
Ultimate chocolate frosting (från Bli min Jäst)
9 dl florsocker
2,5 dl kakao
180 g mjukt smör
1,25 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker
9 dl florsocker
2,5 dl kakao
180 g mjukt smör
1,25 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar